Kiwi goes Oz

Is hij weer.

Tsja ik was weer toe aan effe iets anders. Mijn auto heb ik van de week ingeleverd in Christchurch en ik had nog enkele dagen, voordat ik vanuit Auckland terug zou vliegen naar Hong Kong. En wat doet een reisziek persoontje dan.......jawel, weer op zoek naar iets anders waar hij nog niet is geweest. En nu we er toch zijn (zoals Eddy Zoe zou zeggen), is het Sydney geworden. Ik heb ook nog zitten kijken voor vluchten naar Fiji, Samoa of Tonga, maar dit kwam qua reistijd en/of vluchttijden allemaal niet uit. Dus dan toch maar Australie. Trekt me in eerste instantie niet, maar Sydney moest toch wel leuk zijn, zoals Wendy en Marieke me al eens verteld hadden. En leuk is het inderdaad.

Geweldig drukke stad, veel te doen en.......verschrikkelijk warm op het moment. Wel even een verschil om te vertrekken uit Christchurch met zo'n 15 graden en aan te komen in Sydney met ruim 43! Het hotel waar ik slaap is vrij basic, maar ligt wel lekker centraal Een paar minuten wandelen en sta midden in de drukte.

Vandaag maar direct de Blue Mountains gezocht. Toch effe de stad uit en iets meer zien van de directe omgeving. In de ochtend om 08.00 uur opgehaald bij het hotel en rond 18.00 waren we pas weer terug bij het Opera House. Mooi dagje er tussen uit dus. Een aantal leuke dingen bezocht, zoals ' the 3 sisters' (foto volgt nog), aantal leuke uitkijkpunten, Olympisch dorp van enkele jaren geleden en mooie havencruise. Een bezoek aan gebied waar vele kangaroes komen zat er helaas niet in. De ingang tot dit gebied (zoals vele andere) was gesloten vanwege het grote brandgevaar. Het is hier al weken bijzonder warm en alles is gortdroog.

Morgen ga ik nog wat rondwandelen door de stad en als het kan even kijken naar Bondi Beach. De lui uit Melbourne waar ik in de trein van de week mee heb zitten kletsen, hadden me verteld dat ik daar zeker naar toe moets gaan. Zondag vroeg in de avond vlieg ik vanuit Sydney terug naar Auckland. Alleen 's-ochtends kan ik dan nog iets gaan bekijken.

Zo meteen nog een pintje pakken bij Scruffy Murphys. Deze Ierse pub is maar enkele minuten wandelen en zeer gezellig.

Sláinte dus!

HUL, EVA & NAT

Hey Kiwi,

Jaja....... KIWI goes OZ !!
Hmm.... volgens ons bezoek je 'Sydney' om hele andere redenen!!
Je bezoekt Sydney om Sydney, haha!! Of hoe heet ze ook alweer?

Hihihihihi.....!!

Maarre.... HEEL VEEL PLEZIER in Ozzieland !!

Enjoy enjoy enjoy :-)

Groetjes uit Skijndel