Christchurch
Goh, mijn eindbestemming in Nieuw Zeeland al weer bereikt. Wat gaat de tijd toch verrekte vlug als je het naar je zin hebt.
Vanuit Te Anau ben ik vertrokken richting Dunedin. Eerst natuurlijk nog de excursie gemaakt over de Doubtful Sound. Ook dit fjord is prachtig, alleen werkte het weer niet zo mee deze keer. Zoals je al op de foto's hebt kunnen zien, was het zeer bewolkt en regenachtig. Niet zo gek natuurlijk als het er ruim 200 dagen per jaar regent. Het zou wel heel raar zijn als ik dan net 2 mooie dagen achter elkaar zou hebben. Maar zoals de tourleader al zei: het is hier zo mooi, juist omdat het zo veel regent, en de Doubtful Sound bezoeken bij prachtig weer is niet natuurgetrouw. Laten we het daar dus maar op houden.
Nadat ik weer voet aan wal had gezet, ben ik nog een eind richting Dunedin gaan rijden. Tot Balclutha ben ik gekomen. Klein dorpje, niet veel te doen, maar dit is ook slechts een tussenstop voor me. 's-Avonds nog wel even de pub ingedoken omdat ik de voor Nieuw Zeeland zeer belangrijke voetbalwedstrijd wou zien tegen Bahrein. De winnaar van deze wedstrijd zou zich plaatsen voor de WK in Zuid Afrika. Het leek wel of iedereen voor de tv zat, want op straat was niet veel te doen, maar des te drukker was het in de pub. Een hoop geschreeuw en gelal maar ze hebben uiteindelijk wel gewonnen met 1-0 en de keeper van NZ heeft nog een penalty bij deze stand gestopt. Maar goed ook, anders was Bahrein doorgegaan en was het in de pub lang niet zo gezellig geworden denk ik.
De volgende ochtend doorgereden naar Dunedin. Dit was nog maar een kleine 80 kilometer, dus daar al rond 11.00 uur aangekomen. Helaas was het weer ook hier niet echt geweldig, 15 graden met regen! Ook omdat het zondag was, was het in de stad vrij rustig. Niet zo erg om het een dagje lekker rustig aan te doen, na 2 volle dagen in touw te zijn geweest. Het is tenslotte vakantie, nietwaar?
's-Avonds nog iets gegeten in de stad en naar de camping gereden. Daar aangekomen en de auto geparkeerd, komt direct mijn overbuurman aangewandeld. Ik doe de deur open van de auto en hij zegt: ' I don't have good news, you've got a flat tyre'. G..ver de g..ver##@!
Tsja, niets aan te doen, dus dat wordt verwisselen. Eerst op zoek waar ze de krik hebben gelaten in deze auto. Hier heb ik mijn handboek voor nodig, maar uiteindelijk gevonden onder de achterstoel. De reserveband zit onder de auto en daar komt het probleem, ik krijg hem er met geen mogelijkheid onderuit. De bout die ik moet losdraaien, is met de sleutels die er bij zitten, niet te bereiken door het ingebouwde frame. Omdat ik niet zo'n handige Harry ben met sleutels en moeren, ben ik maar even naar de jongelui gelopen die een eindje verder op de camping staan. Helaas hadden ook zij geen oplossing voor dit vreemde probleem. Er zit dus niets anders op dan de AA te belllen. Nee, niet de plaatselijk alcoholisten vereniging maar de kiwi ANWB. Ze zouden er binnen een uurtje zijn.
Na een 45 minuten bellen ze terug dat het wat langer gaat duren en omdat ze weten dat ik al op de camping sta, stellen ze voor om 's-ochtendsrond 08.00 uur te komen.Wat mij betreft is dit ook OK. Klokslag 08.00 komt de auto van de AA het terrein op gereden. De man stelt zich voor en gaat kijken wat het probleem is. Ook hij gaat aan de gang met de bijgeleverde sleutels maar komt hier niet verder mee. Zelfs met de sleutelsuit zijn eigen autogaat dit niet snel werken. Hij stelt voor om de band op te pompen en omdat hij niet snel leegloopt, direct naar de Firestone garage te rijden op slechts een kilometer afstand van de camping, om hem daar te laten maken. Dit zal sneller gaan. Maar goed dat ik dit nu tref op een camping en niet langs de weg!
Bij de Firestone garage wordt ik direct geholpen en na een kwartiertje is de band weer gemaakt en kan ik weer verder. Dit alles zonder kosten! Geweldig mannen.
Nu vlug door naar het treinstation, want het treinreisje dat ik gisteren heb geboekt vertrekt om 09.30 uur en dat is over een 25 minuten. Het treinstation heb ik vrij snel gevonden, maar een parkeerplaats voor de auto is een ander verhaal. Uiteindelijk een plekje gevonden, maar hier mag ik maar 4 uur blijven staan. Dat wordt krap, want ook de treinreis duurt 4 uur.
De Taieri Gorge Railway trein vertrek een 20 minuten later, omdat er een trein eerder moet vertrekken vol met cruisepassagiers. De trein rijdt door het prachtige achterland van Dunedin en na 3 uurtjes heen, gaat hij dezelfde route weer terug. In de trein volop zitten kletsen met een jongen en meisje uit Melbourne. Zij reizen ongeveer dezelfde route als ik heb gedaan, maar dan in omgekeerde volgorde. Zij wil ook gaan skydiven in Queenstown, maar hij durft niet. Toch grappig.
Rond 14.15 komen we weer aan op het treinstation in Dunedin en ik loop me schrik terug naar de auto. Ben een uur te laat, dus..... Dit keer heb ik geluk, geen bon. Nog even iets gekocht en ben verder doorgereden richting Christchurch.
Vannacht heb ik overnacht in Timaru. Redelijk stadje, maar met weinig attractive dingen. Zo ben ik inmiddels aangekomen in Christchurch. Mooie ' Engelse' stad en wat ook wel weer eens leuk is, het is practig weer vandaag. Lekker in een t-shirtje buiten door de stad wandelen en zo af en toe heerlijk op een terrasje iets drinken. Vanavond mijn laatste nacht in Yoda slapen en morgenvroeg ga ik hem weer inleveren hier in de stad. Van daaruit een stukje wandelen naar het Latimer hotel. Hier slaap ik nog een nachtje en dan wordt het weer tijd voor iets anders..........
Hallo Ad
Als je de kans krijgt moet je beslist even naar de penissula bij Christchurch daar is het geweldig mooi
je waant je daar als alleen op de wereld met
de Jan van Gent als toeschouwer. wanneer kom je eigenlijk terug?? ze missen een goede speler in het 4e elftal . groeten en tot bziens JanR
hoi Ad leuk je zo te volgen!! Timaru was 30min ten noorden van waar wij woonde. Zo te lezen heb je erg genoten maar redelijk veel regen gehad. Toch zal je deze reis nooit vergeten. NZ is gewoon n super mooi land!!!!!!!!! voor vakantie hahaha