Te Anau
Gisteren aangekomen in Te Anau. Het hotel snel gevonden want het dorp is niet zo groot. Het hotel dat ze voor me hebben geregeld is vrij goed. Een 4* acco zal ik maar zeggen. De kamer die ik heb gekregen is wel zeer groot. Ze noemde het een suite, maar heeft slechts een ruimte, maar toch super. Grote badkamer met bubblie-bad.
Vanochtend rond 09.30 vertrokken voor de excursie naar de Milford Sound. Het weer ziet er goed uit, beetje bewolkt, maar de zon komt er af en toe al door. De route naar de sound is zo'n 170 km. Vele malen wordt er gestopt onderweg voor het maken van foto's. Pas rond 13.15 komen we aan bij de boot. We kunnen direct aan boord en gebruik maken van de lunch die ze (indien geboekt) voor je hebben klaar staan.
De trossen gaan los en we varen weg. De meeste lui blijven buiten staan om te genieten van de omgeving. Deze is echt prachtig. Het varen door zo'n fjord en dan met dit weer is geweldig. Alleen de wind is soms nog fris. Diverse watervallen gaan we voorbij en af en toe wordt er gestopt om te kijken naar de zeeleeuwen, pinguins of vogels. De totale tocht van begin tot eind van dit fjord en weer terug, duurt een kleine 3 uur. Op de weg terug naar Te Anau wordt er niet meer gestopt en om 17.40 ben ik weer terug in het hotel. Direct even naar de dutymanager gevraagd bij de receptie omdat ze me graag enkele andere kamers wilde laten zien van het hotel. Tsja het lijkt net een echte studiereis. Gelukkig duurt dit niet al te lang, dus kan ik op een redelijke tijd weer op zoek naar een leuk restaurant voor het diner van vanavond. Dit maal is het een Italiaan geworden. Het is tenslotte vrijdag, nietwaar dames! Nee, en het is geen pizza hawai geworden maar heerlijke pasta.
Trouwens nu ik er aan denk, Marja en Wendy een hele prettige vakantie toegewenst. Is Marja al niet in Thailand eigenlijk???
Voor morgen heb ik zelf de excursie naar de Doubtful Sound geboekt. Gelukkig kon ik ook hier weer gebruik maken van de Explore-kaart, want de excursieprijzen liggen vrij hoog hier. Waar ik morgen ga slapen is nog even een vraag. Ik kom pas rond 18.00 weer terug aan wal en verder rijden richting Dunedin zal wel niets uithalen. Maar effe kijken morgen.
Hey die Adje,
Wij doen het dalijk wel met een pizza'tje Hawai!!!
Ons MAJ is alweer bijna terug uit Thailand, nee hoor grapske: maar ze zit er wel al zo'n 10 dagen!!
Hullie gaat 27-11 naar het Thaise land!!
Errug leuk om je ervaringen bij te houden enne.... het begint wel verdacht veel op een studiereis-verslag te lijken!!
Zet er maar weer snel wat pics op, dan kunnen we nog meer meegenieten!!!
Hmmm.... wat zal die Pizza lekker zijn zometeen, haha!!
Groetjes uit t Schijndelse.....
Hey Ad,
Als je dit toch allemaal zo leest, en de foto's ziet krijg je toch zo zin om te gaan............(sommigen van ons althans) Helemaal Geweldig! En geniet er nog maar van.
Groetjes uit Olland
He Ad,
Wat een belachelijk mooie foto's heb je weer gemaakt!