Nieuw Zeeland

Hoi allemaal

Eindelijk aangekomen in Kiwiland. Het is me wel een pokke eind vliegen zeg, maar met de boot duurt nog langer, dus ik moet niet zeuren.

De vlucht is trouwens wel goed verlopen. Op beide trajecten zat hij helemaal vol. Een aantal leuke films gekeken, wat geslapen en zo ben ik eergisteren rond 13.00 uur aangekomen.

Op de luchthaven gebeld met Spaceship, zodat ze een taxi konden sturen en deze bracht me in een kwartiertje naar het verhuurstation. Een korte uitleg gekregen, voorwaarden doorgelezen en het restant betaald, en Adje kon op pad.

Effe wennen aan de automaat en aan het links rijden. In de wirwar van wegen ben ik toch in 1 keer naar mijn hotel in hartje centrum gereden. Mezelf effe opgefrist en direct de stad in gedoken. Wat rond geslenterd door de straten en de ' skydome' van Auckland ingegaan om te genieten van het prachtige uitzicht. Hier direct gebruik gemaakt van de kortingspas die ik had gekregen van het Verkeersburo in Londen. Korting hier was zo'n 40%.

Op de weg terug naar het hotel een Ierse bar ingelopen om de vakantie heerlijk in te luiden met een pint of Guinness en een pubmeal. Zo en nu maar lekker slapen en morgen gezond weer op (wie zei dat vroeger ook alweer?)

Op mijn eerste volle dag ben ik naar het noorden gereden. Lekker rustig aan en 's-avonds een camping opgezocht in de buurt van Paiha. Vanochtend na het ontbijt direct naar het centrum gegaan voor een halve dagexcursie per boot (hier was mijn korting 100% en ditis toch weer ruim € 50.00 in de pocket). Op deze tocht vele dolfijnen gezien. Helaas was het niet mogelijk om het water in te duikenen met de dolfijnen te zwemmen, omdat er enkele jonge dolfijnen aanwezig waren.

Bij terugkomst een eerste verrassing: parkeerbon van € 18.00, tsja....

Nog even langs de supermarkt om wat eten in te slaan en langs de pomp om te tanken. Vanochtend lukte dit tanken niet, omdat de helft van het Noorder Eiland zonder stroom zat. Dit heeft zeker 4 uur geduurd. Rond 14.00 aangereden en ik ben net (20.15 uur) aangekomen in Orere. Omdat het al donker werd ben ik hier maar naar de camping gegaan en niet in Thames, zo'n 60 km verder. Dit is hier toch weer een uur rijden.

Morgen staat Coromandel op het programma en hopen dat ik ergens een WiFi plekje tegenkom, zodat ik enkele foto's op de site kan zetten. Met deze trage willem gaat dat zeker niet lukken.

Groetjes

jelle

hoi ome adje,
ik vind het jammer dat je weg bent. hoe was het bij de dolfijnen.Ik ben met opa op de boot gaan vissen, maar ik heb niks gevangen.veel plezier nog op vakantie.

Ronald

Ha die Ad,
Geweldig die opsteker net voor de vakantie. Proficiat met de nieuwe baan. Een super vakantie gewenst, maar dat zal wel lukken na zo'n bericht.
groeten
ronald en emily, nienke en veerle

Marja en Wendy

Hey Adje,

Sjonge wa lulde toch wir un end hinne!
En wij mar werke............mar effe tussendur.....warum stu ons iemeeladres er nie in? Van oew kullegas moetut hebbu zegge ze dan!!!
Mar ge vermakt oew eigu al goewd daor zo te lezu.
Ge lekt d'n baos wel mi di purkeerbon, haha.
Hoe guggut weier mi oew sleurhutje? Kunder un bietje in slaopu??
Wu zullu ons iemeeladreske ok erin zettu zoda wu oew un bietje in de gaotu kunnu houwu.
Heul veul pluzier nog daor en zieggut te maoku.

Liefs van MAJ en Hullie

Marja en Wendy

Oh ja...........trouwens......................
WELKE NIEUWE BAAN???????????????//
Of had ik er onder moeten zetten.
Liefs van oew ex-collega's???????

Jan Roché

Hoi Ad
Ik probeer je ook te volgen op je reis .
voor maria en mij is dit wel leuk om te weten waar je zoal komt , wij zijn ook in het stadje coromandel geweest (het lijkt veel op een western stadje) en helemaal naar het uiterste puntje daar zitten veel colonies zeevogels sterns.
we volgen je wel en veel plezier.

Danielle en Mir

Leuk weer zo'n reisverhaal. Kunnen we weer mee genieten vanal het goede van Nieuw Zeeland.
Ja en Adje die een reis begint zonder een ierse pub binnen te wandelen is niet helemaal in orde. jij weet ze in elke uithoek van de wereld te vinden.
Geniet van je vakantie we houden je verhalen wel bij.

En nu ff iets heeeeeeeeel anders.........................
Wat is dat van een nieuwe baan? Waar? Bij Wie??????
We horen het graag.

Groetjes uit het Rooise

Dan en MvH

Dennis & Suzan & Tess

Hoi Ad,

Volgens mij ben je alzheimer verschijnselen als je op vakantie gaat...we hebben nog wel plek op de groep..

Maar weer leuk om te lezen..
En Ierse pub is altijd gezellig. Zijn Miranda en ik zaterdag ook nog geweest..

gr Dennis & Suzan & Tess
vanuit het mooie Skijndel

Ger en Piet

Ad fijne vakantie en de groetjes

je moeder.je vader.ger en piet

Wij een wandeling gedaan in de kampina
John en Willy van de linden zijn de nieuwe prins en adjudant voor de karnaval
groetjes