Teheran

Hoi,

Mijn eerste dag in Iran heb ik er al weer opzitten. Afgelopen zaterdag aangekomen om 23.45 uur.Rugzak van de band gehaald en direct wat geld gewiiseld. Ben direct miljonair geworden. Ruim 2.000.000 Rial kreeg ik voor mijn € 150. Geen slecht begin dus.

Daarna moest mijn baggage nog door de scanner. Dit alles geen veel sneller dan verwacht. In de aankomsthal stond mijn chauffeur me al op te wachten. Het ritje in zijn oude Peugeot 406 duurde zo' n 50 minuten. Netjes afgezet bij het Atlas hotel in de stad en hem bedankt voor bewezen diensten. Het hotel is prima, schone kamer met badkamer en 's-ochtends mijn eerste Iraanse ontbijtje gehad. Grote lappen deeg kreeg ik op mijn bordje(zou het op brood moeten lijken???) en als beleg een potje met honing en wat smeerkaas. Als klap op de vuurpijl kwam hij na enige tijd ook nog met een half gebakken ei aanzetten. Moet niet gekker worden hier. Met wat thee en zeer zoete jus d' orange heb ik het toch allemaal weg kunnen krijgen.

Vanuit de stad ben ik rond gaan wandelen, maar kwam er al snel achter dat dit in zo' n grote stad niet te doen is. Een goede kaart van de stad is er helaas ook niet te krijgen. Tenminste niet in het Engels. Van het Farsi kan ik nog geen kaas maken. Dus maar even een taxi(zonder meter)aangehouden en koers gezet richting de Bazaar. Na zo' n 20 minuten hier netjes afgezet en afgerekend (ca € 3).

De Bazaar is werkelijk zeer groot. Geen touw aan vast te knopen hoe je moet lopen en waar uiteindelijk een in- of uitgang is. Er wordt hier vanalles verkocht, tapijten, keukengerij, kleding, sieraden enz enz. Na zo' n 2 uur hier rondgeandeld te hebben kreeg ik trek in iets lekkers. Er zijn vele winkeltjes, maar een tent om iets te eten of drinken vinden valt hier niet mee. Tenslotte toch een tentje gevonden. De man achter de balie wees me naar een kaart aan de muur, zodat ik iets kon bestellen. Hier was natuurlijk geen touw aan vast te knopen. Met handen en voeten was brood besteld en een jonge man die ook in de zaak aanwezig was gaf aan dat ze ook vlees konden bakken. Uiteindelijk een heerlijk stokbroodje met warm vlees en groenten gekregen. Flesje cola erbij en klaar is kees. Ook het afrekenen was weer even verwarrend, dus maar een lap geld gegeven en afwachten wat ik terug zou krijgen. Was ongeveer gelijk. Kosten van dit maal zo' n € 2.50

Uiteindelijk toch buiten aangekomen en ditmaal met de metro koers gezet naar het Freedom Monument. Mijn reisgidsje gaf al aan dat het vanaf het metrostation nog een flink eind lopen was. Dus maar weer een taxi genomen. Voor de kosten hoef je het hier niet te laten. Het monument waar je eigenlijk ook naar binnen kunt, is helaas op zondag gesloten. Alleen van buiten maar enkele foto' s gemaakt en dit keer terug gewandeld naar het metro-station. Zo ver bleek het niet te zijn en het weer buiten is ook goed. ca 19C.

Na de metro (€ 0.25) weer een taxi gepakt terug naar mijn hotel en in de buurt gaan kijken om iets te eten. Uiteindelijk een klein pizza tentje gevonden.

Het aanbod van restaurants is, van wat ik tot nu toe heb gezien, zeer beperkt. Cafe' s hebben ze hier helemaal niet. Er is geen pilsje te krijgen, of je moet een liefhebber zijn van alcoholvrij bier. Dat wordt wel verkocht en Bavaria kom je hier regelmatig tegen met het bier in verschillende smaken.

Straks om 17.30 heb ik een vlucht geboekt naar Shiraz. Vlucht van ruim een uur.

Groetjes en tot later.

Jan Roche

Hallo Ad.
Fijn land daar zonder alcohol en vrouwen achter een theezeefke. wel heb ik ergens gelezen dat het land op zich erg mooi is, dus ben benieuwd naar je foto,s
blijf je volgen!!
PS. Ollandia 4 heeft met 1-2 verloren van avanti en het 1e staat vast onderaan na verlies 1-2 tegen WEC
dus de gezichten staan hier op onweer!!

Houdoe en doe ze daar de groeten!!!

Wilbert Maas

Heey Ad.

Mooi om te horen dat alles goed is, en veul plezier met un bafke want dat zal er toch van komen. Wij blijven je volgen.
Houdoe en de groeten.

PS misschien valt er nog iets te scouten voor het 1e en het 4e.

Wilhelmien & Leon

Hallo AD, Leuk iets van je te horen. Jij komt nog eens ergens en ziet nog eens iets. Echt wel wat anders dan koffertjes pompen op Heathrow. Maar ik zal vanavond een lekker duveltje op je gezondheid drinken. gr Leon Mien ok ne stukske schrieve): Ha die Ad, Ik mag van ons Leon ook wat tikken. Bof ik maar weer. Toffe en aparte bestemming heb je dit keer gekozen. Natuurlijk verwacht ik ook zoiets van jou. leuk om weer in jou avontuur te duiken en prachtig dat we zo mee mogen genieten. Groetekes van ons Mien

Natasja

Tis toch sund wanne, ginne Ierse Pub in Iranland.....haha!!
;-)

Ik zou zeggen: helemaal leuk om weer eens iets van je vakantie-verhalen te lezen enjij: geniet van alles daar en ik ben uiteraard errug benieuwd naar je foto's.

Groetjes
Natasja